Postavenie stálych zástupcov u medzinárodných organizácií - švajčiarska prax - Poráziková, Lenka (2010)
Cieľom tejto práce je bližšie priblížiť výsady a imunity, ktoré sú poskytované zástupcom medzinárodných organizácií a stálych misií na území Švajčiarska. Konkrétnejšie som sa venovala OSN v Ženeve, ako jednej z najdôležitejších organizácií na svete. Na svoje poznatky získané zo zmlúv a dohovorov som sa snažila nájsť aj využitia z praxe. Celá práca je členená do 4 kapitol. Prvú predstavuje úvod do švajčiarskej problematiky, jeho neutralita a história. V druhej sa zaoberám jednotlivými dohovormi o výsadách a imunitách. V tretej rozoberám jednotlivé výsady a imunity z diplomatického manuálu. Posledná časť sa venuje Zákonu hosťovského štátu.