Postavenie stálych zástupcov u medzinárodných organizácií - švajčiarska prax - Poráziková, Lenka; Trávníčková, Zuzana, 1977-; Kočišíková, Viera; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Cieľom tejto práce je bližšie priblížiť výsady a imunity, ktoré sú poskytované zástupcom medzinárodných organizácií a stálych misií na území Švajčiarska. Konkrétnejšie som sa venovala OSN v Ženeve, ako jednej z najdôležitejších organizácií na svete. Na svoje poznatky získané zo zmlúv a dohovorov som sa snažila nájsť aj využitia z praxe. Celá práca je členená do 4 kapitol. Prvú predstavuje úvod do švajčiarskej problematiky, jeho neutralita a história. V druhej sa zaoberám jednotlivými dohovormi o výsadách a imunitách. V tretej rozoberám jednotlivé výsady a imunity z diplomatického manuálu. Posledná časť sa venuje Zákonu hosťovského štátu.
Vedoucí práce: Zuzana Trávníčková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; neutralita; bakalářské práce; neutrality; bachelor's theses