Opera a cestovní ruch v České republice - Kmínková, Tereza (2010)
Tato bakalářská práce pojednává o operním žánru a jeho významu pro cestovní ruch v České republice. Tento význam dokládá na příkladu Státní opery Praha. V teoretické části práce se věnuje cestovnímu ruchu u nás, blíže pak na cestovní ruch Prahy a na kulturní cestovní ruch. Tato část dále charakterizuje operu jako žánr a rozebírá její historii. Praktická část se zaměřuje na analýzu situace opery u nás a analýzu vybraného operního divadla, jeho historii, současnost i budoucnost a marketingový mix, a vše shrnuje SWOT analýzou.