Opera a cestovní ruch v České republice - Kmínková, Tereza; Netková, Jarmila; Mlejnková, Lena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Tato bakalářská práce pojednává o operním žánru a jeho významu pro cestovní ruch v České republice. Tento význam dokládá na příkladu Státní opery Praha. V teoretické části práce se věnuje cestovnímu ruchu u nás, blíže pak na cestovní ruch Prahy a na kulturní cestovní ruch. Tato část dále charakterizuje operu jako žánr a rozebírá její historii. Praktická část se zaměřuje na analýzu situace opery u nás a analýzu vybraného operního divadla, jeho historii, současnost i budoucnost a marketingový mix, a vše shrnuje SWOT analýzou.
Vedoucí práce: Jarmila Netková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; divadlo; opera; kultura; cestovní ruch; bakalářské práce; theater; opera; culture; tourism; bachelor's theses