Analýza dostupnosti vysokorychlostního připojení v konkrétní lokalitě - Burian, Petr (2010)
Cílem této bakalářské práce je analyzovat dostupnost vysokorychlostního připojení k internetu v malé obci Vysoký Újezd ve Středočeském kraji. V první části jsou popsány teoreticky různé technologie, které nabízí vysokorychlostní připojení k internetu a které jsou dostupné v České republice. Druhá část obsahuje všechny nabídky celoplošných a regionálních poskytovatelů vysokorychlostního připojení, kteří nabízejí své služby i v oblasti vybrané obce. Nejpoužívanějšími technologiemi v obci jsou Wi-Fi a ADSL, naopak připojení přes rozvody kabelové televize či optické sítě nejsou v obci vůbec dostupné. Práce může pomoci obyvatelům Vysokého Újezdu vybrat si vhodné připojení k internetu. V poslední části práce je uveden vlastní průzkum mezi obyvateli obce se zaměřením na jejich připojení k internetu. Odpovědi jsou uvedeny v grafech, komentovány a zhodnoceny.