Uplatnění vybraných metod v business intelligence - Taimr, Jan; Pour, Jan; Maryška, Miloš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Dokument se věnuje zkoumání teorie dimenzionálního modelování v prostředí business intelligence a vybraným metodám, které je možné použít při analýze dat, respektive při analýze podnikových dat. Závěry a znalosti z teoretické části dokumentu jsou následně použity v modelovém příkladu, který prezentuje jejich využití v reálné praxi. Dokument se dělí na teoretickou a praktickou část. Teoretická část obsahuje základní vysvětlení business intelligence, detailně zkoumá dimenzionální modelování a obsahuje kompilaci vybraných metod, které je možné použít při analýze dat. Praktická část dokumentu obsahuje popis modelového příkladu, který je následně podroben dimenzionální analýze a své realizaci.
Vedoucí práce: Jan Pour
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; business intelligence; analýza dat; bakalářské práce; business intelligence; data analysis; bachelor's theses