Analýza ICT trhu v segmente služieb SaaS - Brdjar, Jaroslav; Pour, Jan; Derfler, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Cieľom tejto práce je analyzovať súčasný trh produktov Software-as-a-Service predovšetkým analýzou dodávateľov, názornými ukážkami a predstavením funkcionality týchto riešení. Mojím cieľom je ukázať prínos používania takýchto riešení pre podnik. Pokúsim sa odhadnúť vývoj a smerovanie tohto segmentu trhu na základe analytických správ popredných spoločností a na základe potrieb zákazníkov. Celá analýza SaaS je postavená na teoretických základoch, ktoré sú potrebné pre dosiahnutie stanovených cieľov. V ďalších jednotlivých častiach tejto práce je rozoberaný trh SaaS aplikácii, určenie a vymedzenie miesta SaaS riešení na celkovom trhu IT a je poskytnutý prehľad celosvetovo najväčích dodávateľov SaaS riešení. Stanovenie metrík a následné hodnotenie a výber konkrétnej implementácie SaaS je popísané v poslednej kapitole. Prínosom tejto práce je analýza segmentu trhu SaaS, prezentácia jednotlivých produktov a predstavenie funkcionality a možností, ktoré tieto aplikácie poskytujú na detailných ukážkách konkrétnych riešení používaných po celom svete.
Vedoucí práce: Jan Pour
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses