Využití kulturního kapitálu v cestovním ruchu - Střední Čechy, Polabí - Hubertová, Kateřina (2010)
Tématem bakalářské práce je využití kulturního kapitálu regionu, především pak kulturních památek, pro rozvoj cestovního ruchu. Bakalářská práce se zabývá problematikou kulturního cestovního ruchu, který je dnes jednou z nejvýznamnějších a nejrychleji se rozvíjejících forem cestovního ruchu. Dále se věnuje i řízení cestovního ruchu v regionech, možnostem využití marketingu destinace cestovního ruchu pro zvýšení atraktivity a návštěvnosti oblasti i roli organizace cestovního ruchu. Konkrétně je pak práce zaměřena na turistickou oblast Polabí. Jedná se o region velmi bohatý na kulturní památky, který ale v současné době není vnímán jako turisticky příliš atraktivní. Po stručné charakteristice regionu a popisu jeho kulturních atraktivit se práce zabývá využitím tohoto potenciálu pro cestovní ruch. Konkrétně pak analyzuje návštěvnost regionu, jeho turistickou infrastrukturu a fungování organizace cestovního ruchu Zlatý pruh Polabí o.p.s.