Využití kulturního kapitálu v cestovním ruchu - Střední Čechy, Polabí - Hubertová, Kateřina; Tyslová, Irena; Senohrábek, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2010)
Tématem bakalářské práce je využití kulturního kapitálu regionu, především pak kulturních památek, pro rozvoj cestovního ruchu. Bakalářská práce se zabývá problematikou kulturního cestovního ruchu, který je dnes jednou z nejvýznamnějších a nejrychleji se rozvíjejících forem cestovního ruchu. Dále se věnuje i řízení cestovního ruchu v regionech, možnostem využití marketingu destinace cestovního ruchu pro zvýšení atraktivity a návštěvnosti oblasti i roli organizace cestovního ruchu. Konkrétně je pak práce zaměřena na turistickou oblast Polabí. Jedná se o region velmi bohatý na kulturní památky, který ale v současné době není vnímán jako turisticky příliš atraktivní. Po stručné charakteristice regionu a popisu jeho kulturních atraktivit se práce zabývá využitím tohoto potenciálu pro cestovní ruch. Konkrétně pak analyzuje návštěvnost regionu, jeho turistickou infrastrukturu a fungování organizace cestovního ruchu Zlatý pruh Polabí o.p.s.
Vedoucí práce: Irena Tyslová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: arts Management [obor bakal. práce]; cestovní ruch; kulturní cestovní ruch; bakalářské práce; tourism; cultural tourism; bachelor's theses