Proces otevírání Čínské lidové republiky v letech 1979 až 2001 - Svobodová, Petra; Skřivan, Aleš, 1973-; Tajovský, Ladislav, 1973-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Ve své bakalářské práci budu analyzovat proces otevírání Čínské lidové republiky v letech 1979 až 2001. V této první etapě reformního období se událo mnoho změn, které zapříčinily razantní expanzi čínské ekonomiky. V úvodu se zaměřím na obecné ekonomické a další faktory, které souvisely s zahájení procesu čínské ekonomiky. V hlavní části bakalářské práce se zaměřím mimo jiné na fenomén zvláštních ekonomických zón a otevřených pobřežních měst, popřípadě na další úspěšné nebo naopak neúspěšné experimenty čínské vlády. Dále se budu věnovat zahraničnímu obchodu, zejména opatřením, která byla v tomto období přijata, struktuře zahraničního obchodu a jeho významu pro čínskou ekonomiku. V další části práce se budu zabývat dalším velmi důležitým aspektem procesu otevírání, a to přímými zahraničními investicemi a jejich vlivem na čínský průmysl. Závěr práce bude zaměřen především na celkové hodnocení procesu otevírání ČLR, jeho ekonomické a další důsledky.
Vedoucí práce: Aleš Skřivan
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; Čína; bakalářské práce; China; bachelor's theses