Možnosti platieb tovaru a služieb pomocou mobilnej komunikácie - Roman, Martin (2010)
Cieľom bakalárskej práce bolo analyzovať súčasne možnosti platieb pomocou mobilnej komunikácie, so zameraním na Európsku úniu a na základe prieskumu zistiť do akej miery sú súčasne služby využívane a ako ich vnímajú používatelia. Ďalej, je v tejto práci navrhnutý vlastný spôsob využitia mobilných telefónov na platby v súčasných podmienkach. Práca obsahuje aj prípadovú štúdiu, ktorá sa zameriava na oblasť mobilných mikroplatieb a venuje sa momentálne využívaným riešeniam na vykonávanie takýchto platieb v Slovenskej republike. Práca je rozdelená do troch častí. Prvá časť je venovaná priblíženiu termínu mobilných platieb, vysvetleniu pojmov, ktoré s prácou súvisia a analýze súčasných možností platieb s porovnaním platieb pomocou mobilných telefónov. V druhej časti sú zanalyzované najpoužívanejšie možnosti platieb pomocou mobilných telefónov a ich využívanie v rôznych svetových regiónoch. Tretia časť je venovaná vyhodnoteniu analýzy, navrhnutiu vlastného riešenia mobilných platieb, prípadovej štúdii v oblasti mikroplatieb a vyhodnoteniu dotazníka.