Digitální technologie v českých kinech - Malá, Kateřina (2010)
Tato bakalářská práce se věnuje tématu "Digitální technologie v českých kinech". Pojednává o technické inovaci kin -- digitalizaci, která je v současné době hlavním tématem filmového průmyslu. Digitalizace vytváří nové šance a zároveň hrozby pro kina. Práce mapuje vývoj a současný stav kin, způsob jak se kina vyrovnávají s digitalizací a nerovný konkurenční boj jednosálových a vícesálových kin v České republice se zaměřením na Středočeský kraj. Dále práce prostřednictvím dotazníku prezentuje názory návštěvníků kin.