Zdravotní připojištění - Sedláček, Petr (2009)
Tématem diplomové práce je soukromé zdravotní pojištění. To je nejdříve vymezeno šířeji v rámci celého zdravotního pojištění a následně je popsána situace kolem jeho fungování v rámci České republiky. Na to navazuje rozbor návrhu zákona o zdravotním pojištění, který by měl umožnit fungování soukromého zdravotního pojištění na českém trhu. Ve druhé části diplomové práce jsou následně popsány systémy veřejného a soukromého zdravotního pojištění ve vybraných evropských státech s příklady konkrétních produktů. Cílem práce je příprava soukromých pojistných produktů zdravotního pojištění za předpokladu přijetí novely zákona o zdravotním pojištění.