Zdravotní připojištění - Sedláček, Petr; Ducháčková, Eva, 1958-; Daňhel, Jaroslav, 1943-2025; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Tématem diplomové práce je soukromé zdravotní pojištění. To je nejdříve vymezeno šířeji v rámci celého zdravotního pojištění a následně je popsána situace kolem jeho fungování v rámci České republiky. Na to navazuje rozbor návrhu zákona o zdravotním pojištění, který by měl umožnit fungování soukromého zdravotního pojištění na českém trhu. Ve druhé části diplomové práce jsou následně popsány systémy veřejného a soukromého zdravotního pojištění ve vybraných evropských státech s příklady konkrétních produktů. Cílem práce je příprava soukromých pojistných produktů zdravotního pojištění za předpokladu přijetí novely zákona o zdravotním pojištění.
Vedoucí práce: Eva Ducháčková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: finance [obor dipl. práce]; zdravotní pojištění; diplomové práce; health insurance; master's theses