Rozpočet a kalkulace jako nástroje controllingu v neziskových organizacích - Umanová, Věra (2009)
Moje bakalářská práce se zaměřuje na nástroje controllingu neziskových organizací s důrazem na rozpočtování v nestátní neziskové organizaci. Skládá se z praktické a teoretické části. V teoretické části se zabývám pojmy neziskové organizace, controlling, procesem tvorby rozpočtu a úlohou kalkulací v neziskové organizaci. V praktické části se zabývám rozpočtováním a rozborem hospodaření Domova Sue Ryder