Jsou sebevražední atentátníci racionálně jednající lidé? - Tišl, Zdeněk (2009)
Tato práce se zabývá problematikou sebevražedných atentátů. Toto téma zkoumá z hlediska racionality lidského jednání. První část práce zkoumá pojem racionalita v ekonomii. Tento pojem je rozebírán jak v jeho historické dimenzi, tak i alternativní pojetí tohoto pojmu v současnosti. Druhá část práce se týká již samotných sebevražedných atentátů. Rozebírá psychologické i sociální motivy těchto činů a snaží se odpovědět na otázku, zda lze takovéto jednání považovat za racionální.