Jsou sebevražední atentátníci racionálně jednající lidé? - Tišl, Zdeněk; Šťastný, Dan, 1974-; Bartoň, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Tato práce se zabývá problematikou sebevražedných atentátů. Toto téma zkoumá z hlediska racionality lidského jednání. První část práce zkoumá pojem racionalita v ekonomii. Tento pojem je rozebírán jak v jeho historické dimenzi, tak i alternativní pojetí tohoto pojmu v současnosti. Druhá část práce se týká již samotných sebevražedných atentátů. Rozebírá psychologické i sociální motivy těchto činů a snaží se odpovědět na otázku, zda lze takovéto jednání považovat za racionální.
Vedoucí práce: Daniel Šťastný
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: ekonomická analýza [obor dipl. práce]; terorismus; racionalita; diplomové práce; terrorism; rationality; master's theses