Ocenění Skupiny ČEZ - Kmínek, Václav; Mařík, Miloš, 1947-; Tůma, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Diplomová práce se zabývá oceněním Skupiny ČEZ. ČEZ zajišťuje pravidelnou výrobu a dodávku elektrické energie a dalších nezbytných produktů pro každodenní zabezpečení potřeb obyvatel nejen na území České republiky. Účelem ocenění je zjistit, zda akcie této veřejně obchodované společnosti na kapitálovém trhu jsou správně oceněny a zda zde neexistuje potenciál ke zhodnocení peněžních prostředků a tedy zda jsou akcie této společnosti atraktivní k nákupu či nikoliv. Ocenění je provedeno dvěmi základními metodami -- metodou diskontovaných peněžních toků (konkrétně DCF entity) a metodou srovnání s konkurenčními podniky. Diplomová práce je rozčleněna do osmi základních částí. Jednotlivé části zahrnují základní informace o oceňované společnosti, a to včetně představení jednotlivých segmentů, ve kterých ČEZ působí. Dále obsahují strategickou analýzu, finanční analýzu, generátory hodnoty, finanční plán, údaje o dceřiných společnostech s minoritním podílem a vlastní ocenění společnosti. Uvedené tematické celky se dále člení na podkapitoly. Závěr práce obsahuje také investiční doporučení.
Vedoucí práce: Miloš Mařík
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; finanční analýza; uhlí; elektrická energie; diplomové práce; financial analysis; coal; electric power; master's theses