Pojetí konkurence neoklasický a rakouský přístup - Chmelík, Pavel (2009)
Práce se zabývá porovnáním teorií konkurence z hlediska Rakouské a Neoklasické školy. Hledá odpověď na otázku, která z uvedených teorií je blíže realitě. Toto srovnání je založeno zejména na přístupu k roli konkurence na utváření rozmanitých tržních struktur, pohledu na roli podnikatele na trhu a významu trhu při šíření informací v ekonomice. Postoje těchto škol k výše zmíněným problémům jsou totiž značně odlišné a dohromady tvoří jádro sporu mezi oběma teoriemi.