Pojetí konkurence neoklasický a rakouský přístup - Chmelík, Pavel; Holman, Robert, 1953-; Šťastný, Dan, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Práce se zabývá porovnáním teorií konkurence z hlediska Rakouské a Neoklasické školy. Hledá odpověď na otázku, která z uvedených teorií je blíže realitě. Toto srovnání je založeno zejména na přístupu k roli konkurence na utváření rozmanitých tržních struktur, pohledu na roli podnikatele na trhu a významu trhu při šíření informací v ekonomice. Postoje těchto škol k výše zmíněným problémům jsou totiž značně odlišné a dohromady tvoří jádro sporu mezi oběma teoriemi.
Vedoucí práce: Robert Holman
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; konkurence; informace; bakalářské práce; competition; information; bachelor's theses