Analýza platebních systémů v České a Irské republice - Karpíšková, Dana; Schlossberger, Otakar, 1958-; Moravec, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Diplomová práce se zabývá analýzou mezibankovních platebních systémů v České a v Irské republice. V práci jsou popsány základní druhy platebních systémů, které slouží jako základ pro analýzu. Obě sledované země jsou členy EU, a tak práce obsahuje i stručnou charakteristiku právního rámce EU a platebních systémů EU. Dále jsou zde charakterizovány platební systémy obou zemí. V ČR funguje jediný mezibankovní platební systém CERTIS, zatímco v Irsku fungují tři platební systémy. První z nich TARGET2-IE slouží převážně pro velkoobjemové platby, zatímco zbývající dva systémy IRECC a IPCC se starají o retailové platby. Dále práce obsahuje komparaci systémů na základě množství a objemu uskutečněných transakcí, a to v několika modifikacích.
Vedoucí práce: Otakar Schlossberger
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses