Využití marketingu v neziskové organizaci - Forejtová, Veronika (2010)
Teoretická část práce se věnuje vysvětlení pojmu nezisková organizace, podmínkám jejího fungování, včetně právního zakotvení a možnosti čerpání finančních zdrojů. Následuje teoretický náhled na téma marketing a rozdíly jeho využití v ziskovém a neziskovém sektoru. Největší pozornost je v této části práce věnována jedné z nejpoužívanějších marketingových metod, a to marketingovému mixu 4P. Zaměřuje se na popis jeho jednotlivých složek a možnosti jejich využití při vytváření marketingové strategie organizace. V návaznosti na teorii a zjištěné skutečnosti je v praktické části sledována konkrétní nezisková organizace z hlediska metod aplikace marketingového mixu a zároveň její možnosti financování. Práce si neklade za cíl podat vyčerpávající výčet informací z jednotlivých oblastí, ale spíše poukázat na možnosti provázání marketingu a neziskové organizace. Cílem práce je posoudit, zda je úspěch neziskové organizace spjat s kvalitou marketingové strategie.