Využití marketingu v neziskové organizaci - Forejtová, Veronika; Procházková, Markéta; Johnová, Radka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2010)
Teoretická část práce se věnuje vysvětlení pojmu nezisková organizace, podmínkám jejího fungování, včetně právního zakotvení a možnosti čerpání finančních zdrojů. Následuje teoretický náhled na téma marketing a rozdíly jeho využití v ziskovém a neziskovém sektoru. Největší pozornost je v této části práce věnována jedné z nejpoužívanějších marketingových metod, a to marketingovému mixu 4P. Zaměřuje se na popis jeho jednotlivých složek a možnosti jejich využití při vytváření marketingové strategie organizace. V návaznosti na teorii a zjištěné skutečnosti je v praktické části sledována konkrétní nezisková organizace z hlediska metod aplikace marketingového mixu a zároveň její možnosti financování. Práce si neklade za cíl podat vyčerpávající výčet informací z jednotlivých oblastí, ale spíše poukázat na možnosti provázání marketingu a neziskové organizace. Cílem práce je posoudit, zda je úspěch neziskové organizace spjat s kvalitou marketingové strategie.
Vedoucí práce: Markéta Procházková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: arts Management [obor bakal. práce]; marketing; bakalářské práce; marketing; bachelor's theses