Řízení kurzového rizika na příkladu importně orientované firmy - Garšicová, Beata; Brůna, Karel, 1973-; Blaheta, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Práce se zabývá metodami řízení devizového rizika ve firmách. Teoretická část charakterizuje devizové riziko, důvody vedoucí firmy k zajištění a možné strategie řízení kurzového rizika. Soustředí se jak na interní metody, tak hedging pomocí finančních derivátů. Zabývá se různými typy devizové expozice a jejich významností pro firmy. V praktické části je analyzována konkrétní importně orientovaná společnost, která čelí jak ekonomické, tak translační expozici. Práce popisuje stávající zajišťovací strategii a navrhuje možná vylepšení řízení devizového rizika dané firmy.
Vedoucí práce: Karel Brůna
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses