Migrace, krize a remittance - Vyhnalová, Kateřina (2010)
Cílem této bakalářské práce je zjistit, zda existuje vztah mezi ekonomickým vývojem USA a velikostí remittancí vybraných států. Pokud remittance jsou ovlivněny ekonomickým vývojem USA, v období finanční krize dojde k poklesu remittancí. Tuto hypotézu podporuje fakt, že finanční krize má větší dopady na zahraniční pracovníky než na domácí pracovníky. Míra nezaměstnanosti imigrantů roste, a proto je velká pravděpodobnost poklesu remittancí. Práci bych ráda podložila teoriemi, které vysvětlují vznik a trvání imigrace. Budu dále zkoumat zejména remittance a vliv krize na imigranty, imigrační toky a remittance. V empirické části vyberu státy, na kterých zkoumám závislost remittancí na ekonomickém vývoji USA.