Migrace, krize a remittance - Vyhnalová, Kateřina; Čermáková, Klára; Katreniaková, Dagmara; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Cílem této bakalářské práce je zjistit, zda existuje vztah mezi ekonomickým vývojem USA a velikostí remittancí vybraných států. Pokud remittance jsou ovlivněny ekonomickým vývojem USA, v období finanční krize dojde k poklesu remittancí. Tuto hypotézu podporuje fakt, že finanční krize má větší dopady na zahraniční pracovníky než na domácí pracovníky. Míra nezaměstnanosti imigrantů roste, a proto je velká pravděpodobnost poklesu remittancí. Práci bych ráda podložila teoriemi, které vysvětlují vznik a trvání imigrace. Budu dále zkoumat zejména remittance a vliv krize na imigranty, imigrační toky a remittance. V empirické části vyberu státy, na kterých zkoumám závislost remittancí na ekonomickém vývoji USA.
Vedoucí práce: Klára Čermáková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses