Optimalizace SEO z hlediska funkce internetových vyhledávačů - Sova, Martin (2010)
Cílem práce je popsat problematiku SEO optimalizace z hlediska funkce internetových vyhledávačů. Ve své teoretické části popisuje základní architekturu a funkce vyhledávačů, tj. způsob jakým prochází web, vytváří index a hodnocení pagerank, a v neposlední řadě také to, jakým způsobem vytváří výsledky vyhledávání na dotaz uživatele. V praktické části je pak testováno chování vyhledávačů v praxi, na jehož základě je předneseno několik dílčích návrhů k vylepšení jejich současné funkcionality.