Design databáze pro komunitní diskusní server - Klepetko, Radim (2009)
Cílem této bakalářské práce je návrh databáze pro aplikaci komunitní diskusní server, která bude zajišťovat funkcionalitu klasických diskusních serverů a navíc poskytovat i funkce známé z moderního webu 2.0. Důraz je kladen na přesný popis požadavků na funkcionalitu aplikace, na základě kterých je následně navržen optimální databázový model, který je nezávislý na výběru konečného řešení (databázového systému). V závěru práce je návrh ověřen pomocí databázového systému MySQL.