Porovnání společenské odpovědnosti H&M a C&A - Kubíčková, Markéta, 1988- (2010)
Tato bakalářská práce shrne poznatky z oblasti společenské odpovědnosti od popisu, jak se tento koncept vyvíjel od 50. let 20. století do současnosti, přes charakteristiku třech pilířů, jež vymezují aktivity organizací v oblasti ekonomické, environmentální a sociální, po výhody, jež z odpovědného podnikání plynou. Dále se zaměří na postup, jak reportovat činnosti CSR podle pokynů GRI, a na možnosti hodnocení a měření společenské odpovědnosti. Následuje výčet aktivit společenské odpovědnosti dvou oděvních organizací - H&M a C&A a jejich zhodnocení. Nakonec práce usiluje o vzájemné porovnání aktivit těchto organizací a nalezení odlišností.