Přírodní katastrofy a komerční pojištění - Löbl, Václav; Ducháčková, Eva, 1958-; Daňhel, Jaroslav, 1943-2025; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Bakalářská práce se zabývá analýzou přírodních katastrof a krytí jejich následků komerčním pojištěním. Nejprve je zmíněn obecný vývoj přírodních katastrof ve světě a následné zhodnocení posledních dvou let z hlediska katastrofických událostí a jejich dopadu na pojistný trh. Poté se práce zaměřuje na situaci v ČR z pohledu přírodních katastrof. Jedná se především o povodně, zejména z let 1997 a 2002. Dále jsou zmíněny vichřice a ostatní přírodní živly. V poslední části jsou zanalyzovány základní pojistné produkty vybrané pojišťovny kryjící následky způsobené přírodními událostmi.
Vedoucí práce: Eva Ducháčková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; vichřice; bakalářské práce; strong winds; bachelor's theses