Posúdenie vypovedacej schopnosti predikčných modelov - Huba, Samuel (2010)
Predmetom mojej bakalárskej práce je testovanie vypovedacej schopnosti predikčných modelov na spoločnostiach MEDEA a.s. a Šarišské pekárne a cukrárne a.s. Teoretická časť zhŕňa najdôležitejšie poznatky z oblasti predikčných modelov- ich delenie, metódy klasifikovania podnikov, postup diskriminačnej analýzy a popisy vybraných bonitných a bankrotných modelov použitých v praktickej časti. Praktická časť je zameraná na posúdenie vypovedacej schopnosti vybraných predikčných modelov pri predpovedaní úpadku spoločnosti MEDEA a.s. v kontraste so správnym predikovaním priaznivej finančnej situácie v porovnávanom podniku Šarišské pekárne a cukrárne a.s. Výsledky sú následne prezentované v tabuľkách jednotlivo i súhrnne s percentuálnou úspešnosťou jednotlivých modelov.