Posúdenie vypovedacej schopnosti predikčných modelov - Huba, Samuel; Strnad, Lucien; Bobáková, Viktória; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2010)
Predmetom mojej bakalárskej práce je testovanie vypovedacej schopnosti predikčných modelov na spoločnostiach MEDEA a.s. a Šarišské pekárne a cukrárne a.s. Teoretická časť zhŕňa najdôležitejšie poznatky z oblasti predikčných modelov- ich delenie, metódy klasifikovania podnikov, postup diskriminačnej analýzy a popisy vybraných bonitných a bankrotných modelov použitých v praktickej časti. Praktická časť je zameraná na posúdenie vypovedacej schopnosti vybraných predikčných modelov pri predpovedaní úpadku spoločnosti MEDEA a.s. v kontraste so správnym predikovaním priaznivej finančnej situácie v porovnávanom podniku Šarišské pekárne a cukrárne a.s. Výsledky sú následne prezentované v tabuľkách jednotlivo i súhrnne s percentuálnou úspešnosťou jednotlivých modelov.
Vedoucí práce: Lucien Strnad
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses