Predikcia finančnej tiesne podniku prostredníctvom metód fianančnej analýzy - Stec, Valerián (2010)
Predmetom bakalárskej práce je finančná analýza podniku Četrans a.s. s použitím bonitných a bankrotných modelov. Cieľom práce je zistiť, či sa dá na základe metód finančnej analýzy predpovedať úpadok podniku Četrans a.s. V teoretickej časti sa venujem charakteristikám, rozdeleniu a využitiu jednotlivých ukazovateľov a modelov. V praktickej časti sú vypočítané hodnoty jednotlivých ukazovateľov a modelov. V závere sa venujem príčinám možného úpadku a faktorom, ktoré podstatne ovplyvnili chod podniku a výsledky ukazovateľov a modelov.