Porovnání daňového zatížení fyzických osob - zaměstnanců v letech 2007 a 2010 v ČR - Čejka, Ladislav (2010)
Bakalářská práce je zaměřena na problematiku zdanění příjmů fyzických osob v České republice. Práce porovnává současný způsob zdanění příjmů fyzických osob pomocí lineární relativní sazby se systémem zdanění využívajícím progresivní relativní sazbu ve formě klouzavé progrese, v České republice využívaným do roku 2007. Hlavním výstupem práce je porovnání daňového zatížení zaměstnance v současnosti a na konci roku 2007, tedy před zavedením lineární relativní sazby.