Rezervy z pohledu české účetní legislativy a Mezinárodních standardů účetního výkaznictví - Kubíková, Kateřina (2010)
Bakalářská práce popisuje rezervy jako nástroj k věrnému a poctivému zobrazení skutečnosti. Rezerva představuje pro podnik odhadovaný závazek, který obvykle nemůže doložit účetními doklady, ale musí ho promítnou do svého účetnictví. První část práce je věnována tomu, jak jsou rezervy tvořeny a vykazovány podle české účetní legislativy, druhá část popisuje stejnou problematiku z pohledu Mezinárodních standardů účetního výkaznictví. V závěru práce je provedeno srovnání těchto dvou přístupů.