Rezervy z pohledu české účetní legislativy a Mezinárodních standardů účetního výkaznictví - Kubíková, Kateřina; Procházka, David, 1979 říjen 10.-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Bakalářská práce popisuje rezervy jako nástroj k věrnému a poctivému zobrazení skutečnosti. Rezerva představuje pro podnik odhadovaný závazek, který obvykle nemůže doložit účetními doklady, ale musí ho promítnou do svého účetnictví. První část práce je věnována tomu, jak jsou rezervy tvořeny a vykazovány podle české účetní legislativy, druhá část popisuje stejnou problematiku z pohledu Mezinárodních standardů účetního výkaznictví. V závěru práce je provedeno srovnání těchto dvou přístupů.
Vedoucí práce: David Procházka
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses