Dotace Evropské unie na rozvoj lidských zdrojů - případová studie - Barešová, Eliška (2010)
Bakalářská práce se zabývá strukturálními fondy EU, představuje regionální politiku EU, její historii, principy a legislativu. Zaměřuje se na operační programy na minulé, ale i aktuální programové období. Největší pozornost je věnovaná operačním programům na lidské zdroje, zvláště operačnímu programu Praha - Adaptabilita, jako jednomu ze dvou operačních programů na území hl. m. Prahy, který mohou žadatelé o dotaci využít. Bakalářská práce má tři cíle - analýzu uskutečněného projektu, který se realizoval v minulém programovém období ze strukturálního fondu, zjištění zkušeností a problémů, se kterými se žadatelé o dotace potýkali (dotazníkové šetření) a výzkum existence států s podobným ekonomickým vývojem jako má Česká republika, kde by oblast hlavního města spadala do odlišného cíle než ostatní oblasti státu.