Dotace Evropské unie na rozvoj lidských zdrojů - případová studie - Barešová, Eliška; Urbánek, Václav; Šťavová, Jindra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Bakalářská práce se zabývá strukturálními fondy EU, představuje regionální politiku EU, její historii, principy a legislativu. Zaměřuje se na operační programy na minulé, ale i aktuální programové období. Největší pozornost je věnovaná operačním programům na lidské zdroje, zvláště operačnímu programu Praha - Adaptabilita, jako jednomu ze dvou operačních programů na území hl. m. Prahy, který mohou žadatelé o dotaci využít. Bakalářská práce má tři cíle - analýzu uskutečněného projektu, který se realizoval v minulém programovém období ze strukturálního fondu, zjištění zkušeností a problémů, se kterými se žadatelé o dotace potýkali (dotazníkové šetření) a výzkum existence států s podobným ekonomickým vývojem jako má Česká republika, kde by oblast hlavního města spadala do odlišného cíle než ostatní oblasti státu.
Vedoucí práce: Václav Urbánek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; dotace; regionální politika; strukturální fondy; bakalářské práce; subsidies; regional policy; structural funds; bachelor's theses