Analýza dopadov finančnej krízy - Harbaľ, Daniel; Dvořák, Petr, 1960-; Kuklik, Robert G.; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Zámerom tejto práce je poskytnúť prehľad o novo pripravovaných zmenách v regulácii a dohľade nad finančným systémom a prezentovať vlastný názor autora na úspešnosť, efektívnosť a nutnosť týchto opatrení v súvislosti so vzniknutou hospodárskou krízou. Začína sa časťou, ktorá obsahuje popis faktorov, ktoré mali na vznik krízy najvýznamnejší vplyv a rozoberá možnosti centrálnej banky účinne zasiahnuť už pred jej vznikom z pohľadu regulácie a dohľadu. V druhej časti sa zaoberám popisom novo diskutovaných a čiastočne už taktiež prijatých zmien a opatrení v oblasti regulácie a dohľadu nad finančným systémom, predovšetkým zmenami bankového kapitálu, odstráneným procykličnosti, účtovným zobrazením a prácou s rizikom likvidity. V závere autor prezentuje svoj názor na smerovanie regulácie a dohľadu, účinnosť prijatých opatrení a cenu za akej bolo stanovených cieľov dosiahnutých.
Vedoucí práce: Petr Dvořák
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses