Snižováni administrativní zátěže Aplikace Standardního nákladového modelu na zavádění datových schránek v České republice - Byrtusová, Eva; Gráf, Václav; Ryvolová, Ivana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
V souvislosti se současným trendem snižování administrativní zátěže byly v České republice zavedeny datové schránky. Ty přispěly ke zdokonalení českého e-governmentu. Cílem v této práci je podrobit zavedení datových schránek nákladové analýze pomocí Standardního nákladového modelu, který vznikl v Nizozemí. Konkrétně je zkoumán zákon o elektronických úkonech a autorizované konverzi dokumentů a jeho dopad na podniky, a to ve spojitosti s jednorázovými i opakujícími se náklady. Dále je zde zanalyzováno, jaké úspory zavedením datových schránek vznikly. V závěru práce je shrnuto, jakých výsledků bylo dosaženo a je posouzena reálnost úspor.
Vedoucí práce: Václav Gráf
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; datové schránky; bakalářské práce; electronic data boxes; bachelor's theses