Provozní analýza gastronomického zařízení - Čejpová, Ilona; Mlejnková, Lena; Zábranská, Hana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Cílem této bakalářské práce je analýza provozu vybraného stravovacího zařízení a zhodnocení jeho postavení v porovnání s konkurencí na trhu. Práce je rozdělena do čtyř tematických celků. První část je teoretická, charakterizuje stravovací služby - význam, formy, kategorie stravovacích provozoven a její síť v ČR. Velká část pozornosti je též věnována teorii marketingu. Druhou část tvoří historický pohled na pražské kavárenské podniky v první polovině 20.let. Hlavní částí je analýza vybraného podniku, kavárny Cukrkávalimonáda. Podnik je analyzován z pohledu lokalizace, materiálního vybavení a jednotlivých nástrojů marketingového mixu. V poslední části je shrnuta současná situace provozovny pomocí SWOT analýzy. Nakonec jsou zde navržena nápravná opatření.
Vedoucí práce: Lena Mlejnková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; marketing; stravování; bakalářské práce; marketing; catering; bachelor's theses