Vývoj ruské ekonomiky za vlády prezidenta Putina - Šnejdarová, Ilona (2010)
Cílem práce je charakterizovat vývoj ruské ekonomiky po roce 2000 a vliv Vladimíra Putina. V úvodu první kapitoly je stručně nastíněna situace před rokem 2000. Hlavní část se pak zabývá hodnocením makroekonomických ukazatelů, rozdělených podle funkčních období prezidenta Putina. Druhá kapitola se zabývá vztahy Ruska s EU a USA. Závěrečná část je zaměřena na vliv Pulina v roli premiéra země a na vyhlídky ruské ekonomiky.