Daňové úlevy jako nástroj daňové politiky - Král, Petr; Vítek, Leoš, 1970-; Jareš, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Práce se zabývá jednou z oblastí daňového systému, a to daňovými úlevami. Cílem práce je odhad daňových výdajů na vybraných daňových úlevách zákona o daních z příjmu právnických osob a návrhy možností jejich výpočtu. V první kapitole je vymezen pojem daňového výdaje, jeho druhy, metodika výpočtu a možné dopady daňových výdajů na veřejný rozpočet. Druhá část práce obsahuje analýzu daňových výdajů u daně z příjmu právnických osob. U vybraných ustanovení byl jednotlivě navrhnut možný způsob výpočtu a následně proveden odhad. V třetí části je uvedeno shrnutí výsledku analýzy a dílčí porovnání výše daňových výdajů s vybraným státem. Závěrem je zmíněna připravovaná reforma daňových úlev, které budou s největší pravděpodobností přijaty.
Vedoucí práce: Leoš Vítek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; daňové výdaje; právnické osoby; bakalářské práce; tax expenditures; juristic persons; bachelor's theses