Komparace ekonomického vývoje USA a EU v současnosti. - Brom, Jaroslav; Neumann, Pavel, 1956-; Vlčková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Práce se zabývá srovnáním ekonomického vývoje Spojených států amerických a Evropské unie od počátku 90. let až do současnosti. Vývoj obou ekonomik je zkoumán prostřednictvím hlavních makroekonomických ukazatelů. Práce se koncentruje na podrobnou analýzu vývoje HDP, míry nezaměstnanosti a míry inflace. Ukazuje tedy, na kolik se v průběhu posledních dvaceti let změnila dynamika růstu obou ekonomik a do jaké míry se dokázaly vypořádat s několika ekonomickými krizemi posledních dvou dekád, včetně té současné. Předkládány jsou také hlavní trendy hospodářského vývoje obou ekonomických center a rozdíly mezi nimi. Součástí práce je i predikce budoucího vývoje.
Vedoucí práce: Pavel Neumann
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; inflace; nezaměstnanost; bakalářské práce; inflation (finance); unemployment; bachelor's theses