Realismus v mezinárodních vztazích (aplikace na vybrané aspekty slovenské zahraniční politiky) - Čevela, David; Dubský, Zbyněk, 1974-; Rolenc, Jan Martin, 1980-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Předmětem této bakalářské práce je jedna z ústředních teorii mezinárodních vztahů - realismus. V teoretické části práce jsou popisovány základní realistické axiomy s důrazem na specifika postavení malých států v mezinárodních vztazích ve srovnání se státy velkými. Aplikace realismu je provedena na příkladu Slovenské republiky se zaměřením na některé vybrané aspekty její politiky a to převážně na vztahy k EU, NATO a sousedním zemím.
Vedoucí práce: Zbyněk Dubský
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; realismus (politika); národní zájem; bakalářské práce; political realism; national interest; bachelor's theses