Finanční produkty zajištění na stáří - Zelená, Michaela (2010)
Cílem této práce je analyzovat možnosti, které má současný člověk pro zajištění svého života v postproduktivním věku. Státní důchodový systém je neudržitelný a náhradový poměr nedostatečný. Je proto třeba individuálně tvořit určitou rezervu. Z oblasti finančních trhů se nabízí životní pojištění a penzijní připojištění. Ta jsou však výhodná jen díky státní podpoře. Pro dlouhodobou akumulaci úspor jsou zajímavým produktem fondy životního cyklu. Z oblasti reálných investic se nabízí nemovitost k pronájmu či malá solární elektrárna, která rovněž disponuje státními garancemi. Především by se ale nemělo zapomínat na investice do dětí.