Finanční produkty zajištění na stáří - Zelená, Michaela; Daňhel, Jaroslav, 1943-2025; Tuček, Miroslav, 1929-2017; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Cílem této práce je analyzovat možnosti, které má současný člověk pro zajištění svého života v postproduktivním věku. Státní důchodový systém je neudržitelný a náhradový poměr nedostatečný. Je proto třeba individuálně tvořit určitou rezervu. Z oblasti finančních trhů se nabízí životní pojištění a penzijní připojištění. Ta jsou však výhodná jen díky státní podpoře. Pro dlouhodobou akumulaci úspor jsou zajímavým produktem fondy životního cyklu. Z oblasti reálných investic se nabízí nemovitost k pronájmu či malá solární elektrárna, která rovněž disponuje státními garancemi. Především by se ale nemělo zapomínat na investice do dětí.
Vedoucí práce: Jaroslav Daňhel
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; životní pojištění; diplomové práce; life insurance; master's theses