Úspěšnost vybraných metod fundamentální analýzy na vzorku akcií - John, Jaroslav; Veselá, Jitka; Vorek, Marián; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Diplomová práce se zabývá testováním úspěšnosti vybraných ohodnocovacích metod fundamentální analýzy na vzorku akcií. Vzorek akcií zahrnuje akcie společností, které jsou obchodovány na pražské burze, konkrétně se jedná o akcie společností ČEZ, Erste Group Bank, Komerční banka, Philip Morris ČR a Telefónica O2, a dále akcie amerických společností Coca Cola, General Electric, Intel, Southern Company a Bank of America. Akcie jsou postupně ohodnoceny ke konci let 2005 a 2006 pomocí dividendových a cash-flow modelů. V rámci dividendových modelů je použit Gordonův model, třístupňový skokový model a H-model, v případě cash-flow modelů pak metoda DCF equity. Úspěšnost provedených analýz je následně hodnocena porovnáním výnosů konkrétní akcie s výnosem tržního portfolia reprezentovaného tržním indexem v časovém horizontu tří let. Hodnocení úspěšnosti je prováděno ve třech rovinách, postupně ve smyslu absolutní úspěšnosti, relativní úspěšnosti a portfoliové úspěšnosti.
Vedoucí práce: Jitka Veselá
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; fundamentální analýza; diplomové práce; fundamental analysis; master's theses