Rozdělování výsledku hospodaření - Ašenbrenerová, Petra (2010)
Bakalářská práce na téma "Rozdělování výsledku hospodaření" se zaměřuje především na úkony související s touto činností. První polovina práce pojednává o činnostech, které jsou potřeba provést před samotným rozdělením výsledku hospodaření jako je výpočet a zaúčtování daně z příjmů, účtování o odložené dani apod.. Druhá část práce je zaměřena na samotné rozdělování zisku a úhradu ztráty v obchodních společnostech. Závěr bakalářské práce je věnován zdanění podílů na zisku a problematice dvojího zdanění při výplatě podílů na zisku do zahraničí.