Fúzie v automobilovom priemysle - Bieliková, Hana (2010)
Táto bakalárska práca je zameraná na hospodársku súťaž, konkrétne na fúzie. S liberalizáciou svetových trhov a v súvislosti s ekonomickou krízou je na ekonomické subjekty vyvíjaný čoraz väčší tlak k vytvoreniu fúzií. Tento tlak sa nevyhol ani automobilovému priemyslu, kde k fúziám dochádza čoraz častejšie. Hlavným cieľom tejto práce je popísať trendy fúzií v automobilovom priemysle. V teoretickej časti sa zaoberám ekonomickými teóriami a pojmami, ktoré sú s hospodárskou súťažou a fúziami spojené. V druhej časti sa zaoberám trendom fúzií v automobilovom priemysle a podrobne rozoberám nevydarenú fúziu DaimlerChrysler, plánovanú fúziu Volkswagen a Porsche - fúziu vznikajúcu aj vplyvom hospodárskej krízy. V závere pomocou komparatívnej analýzy rozoberiem rozdiely medzi fúziami a uvediem dôsledky jednotlivých automobilových fúzií.